רואה חשבון לשותפות

משרדנו מתמחה במתן שירותי ראיית חשבון ומיסוי לשותפות ולשותפים שבה

המשרד שלנו, סימון ראיית חשבון וייעוץ כלכלי מתמחה במתן שירותי ראיית חשבון ומיסוי לשותפים בשותפויות. משרדנו מסייע בחישובי מס אפקטיבים לשותפים, ייעוץ כלכלי, הגשת דוחות שנתיים ועוד. רואה חשבון לשותפות הינו נדבך חשוב מחייה של שותפות מצליחה.

מהי שותפות?

שותפות היא לא בהכרח יישות משפטית כשלעצמה אבל משמעותה הוא קשר חוזי בין שני אנשים או יותר שהתקשרו למטרות רווח. ניתן להתאגד כשותפות כיישות משפטית ברשם השותפויות, אך זו לא חובה. כתחליף לכך, ניתן להירשם כשותפות לצרכי מע"מ ללא רישום ברשם השותפויות. שותפות היא שקופה לצרכי מס, כלומר לא יחול תשלום מס על הסותפות אלא על השותפים שלה בלבד. כל שותף יקח את 'הנתח' שלו הביתה והוא יצטרך לשלם עליו מס בהתאם למצב שלו, שיעור המס השולי שלו. לעיתים, שותפויות מגיעות להסדרי מיסוי עם רשויות המס כך ששותפים מוגבלים עשווים לשלם 25% מס על רווחים הנובעים משותפות (מדובר בסוגיה מורכבת שלא נתייחס אליה בעמוד זה).

סוגי שותפויות בישראל

קיימים שני סוגי שותפויות: שותפות כללית ושותפות מוגבלת. 

שותפות כללית: שותפות שבה כל השותפים הם שותפים כללים, ואחראים ללא הגבלה על חובות העסק. חלוקת הרווחים נעשית בהתאם למה שסוכם. אפשר שיהיו עד 20 שותפים כלליים. למרות זאת, בשותפויות של עורכי דין או רואי חשבון, ניתן לכלול יותר מ-20 חברים לשם עיסוק במקצועם. 

שותפות מוגבלת: שותפות הכוללת שותף כללי אחד לפחות, האחראי באופן אישי לכל חיוביה של השותפות, ושותף מוגבל אחד לפחות, שאחריותו לחובות החברה מוגבלות לסכום שהשקיע בשותפות. אין הגבלה על מספר השותפים.

איזה גופים וסוגי אנשים מתאגדים כשותפות?

ישנם לא מעט סוגי אנשים וגופים שמתאגדים כשותפות, זה יכול להיות עורכי דין, רואי חשבון, אדריכלים ועוד בעלי מקצוע. ראוי לציין, שאלו בדרך כלל בעלי המקצוע שמתאגדים שותפות. בנוסף אליהם, ישנן קרנות הון סיכון, קרנות חוב וקרנות מסוגים שונים המתאגדות גם הן כשותפות ולעיתים יש להן הטבות מס משמעותיות.

האם שותפות חייבת להגיש דוחות כספיים מבוקרים? רואה חשבון לשותפות כמבקר

בהתאם לסעיף 63 לפקודת מס הכנסה, ראש השותפים הפועל יערוך וימסור דו"ח על הכנסת השותפות בכל שנה. בפרקטיקה נהוג לצרף דוח רווח והפסד של השותפות לדוחות האישיים של השותפים. בדוח האמור, יהיה פירוט של חלוקת ההכנסות בין כל השותפים. השותפים האחרים אינם נדרשים להגיש את הדוחות המלאים של השותפות אלא די בצירוף דוח חלוקת ההכנסות בין השותפים. בנוגע לזהות השותפים, יחידים/ חברות או משהו אחר ישנה השפעה בקשר לחשבונאות. כלומר, אם חברה היא שותפה בשותפות, יש לבקר את הדוחות הכספיים של השותפות על מנת שיהיה אפשר להסתמך עליהם ולהכליל אותן בדוחות המבוקרים של החברות. 

רואה חשבון לשותפות – דברים נוספים שיש לקחת בחשבון

כמו כן, במסגרת השותפות הנכם מחויבים בניהול פנקסי חשבונות, בהתאם לסוג השותפות שלכם, מחזור עסקאות ופעילות פיננסית, מספר העובדים וכן סוגי השותפים. על הצגת הנתונים לרשויות המיסים להיות מקצועית, משום שיכולות להיות השפעות שונות בנוגע להצגתן בפני רשות המיסים. בין הנושאים הרבים אותם יש לקחת בחשבון בשותפות ולקבל בגינם יעוץ: 

שותפות בין חברות. עריכת הסכם שותפות. נושאים הקשורים לניהול ספרי השותפות. קיום וחוסר קיום של עסקים נוספים לשותפים ואופן התאגדותם. תכנון מס אישי לכל אחד מהשותפים בהתאם למצבו. זכויות חתימה בחשבון הבנק של השותפות. שותפות בין חברות ליחידים והמשמעויות הנובעות מכך ועוד. היתרונות של שותפות עלויות – לשותפויות עלויות הניהול וההקמה זולות יותר מאשר עלויות של חברה. חלוקה מוגדרת מראש – בשותפות כל אחד מהשותפים מקבל את הכספים המגיעים לו לפי מה שנקבע בהסכם השותפות וכן במידה של הפסד, לכל שותף יש את האפשרות לקזז את ההפסדים שלו מול הפעילויות האחרות. פירוק – פעולה זו פשוטה יותר מבחינה משפטית מאשר פירוק חברה. ניהול – הניהול קל יותר בשותפות מאחר ובאם צד אחד נאלץ להעדר הצד השני יוכל זמנית למלא את תפקידו. משרדנו ישמח לעמוד לרשותכם, ללוות אתכם, ולספק לכם את כל הידע המקצועי הדרוש בשותפות.

ישנן הוראות ניהול ספרים שעשויות לקבוע לגביכם הוראות ספציפיות בנוגע לניהול פנקסי חשבונות, וזאת בהתאם לפי סוג השותפות, מספר העובדים, מחזור העסקאות, הפעילות הפיננסית וסוגי השותפים. חשוב מאוד לערוך את נתוני השותפות בצורה ברורה ובהתאם להוראות רשויות המס, כך שלא יהיו לכם השפעות שליליות. להלן מספר דוגמאות לנושאים חשובים הקשורים לשותפות שחשוב לקחת בחשבון ולקבל ייעוץ בגינם:

  • כאשר חברות הינן שותפות בשותפות. 
  • הסכם שותפות. 
  • ניהול ספרי השותפות – בהתאם להוראות ניהול ספרים. 
  • תכנון מס אישי לכל אחד מהשותפים בהתאם למצבו המיסויי כך שזכויותיו ימוקסמו. 
  • היתרונות של שותפות כמו עלויות נמוכות יותר בניהול והקמה, וחלוקה מוגדרת מראש.
 
משרדנו ישמח לסייע לכם בסוגיות הקשורות לשותפויות, מוזמנים ליצור קשר למטה.

 

דילוג לתוכן