הקדמה
אם אתם תושבי ישראל ובעלי נכס מקרקעין בחו"ל, בין אם זה דירת מגורים/ מבנה מסחרי/ או כל נכס מקרקעין אחר ואתם משכירים את הנכס, עליכם לשלם מס בישראל. חשוב להדגיש, אין משמעות מבחינת המיסוי לסוג נכס המקרקעין בחו"ל (דירה/ מסחרי או משהו אחר), בשונה ממסלולי המיסוי שחלים על נכסי נדל"ן הממוקמים בישראל.
מסלולי המיסוי בהשכרת מקרקעין בחו"ל
יחיד שהפיק הכנסה מהשכרת מקרקעין הנמצא מחוץ לישראל, רשאי לבחור אחד משני מסלולי המיסוי הבאים:
1. שיעור מס שולי – בהתאם לסעיף 121 לפקודת מס הכנסה.
איך מחשבים את ההכנסה החייבת בשיעור מס שולי?
כדי לחשב את ההכנסה החייבת בהתאם למסלול זה, יש לקחת את כל ההכנסות הנובעות מאותו נכס. מנגד, ניתן לנכות כל הוצאה ביצור הכנסה מנכס זה, כגון: הוצאות פחת, אחזקה, מימון וכו'. ניתן גם לקזז הפסדים ולהתיר זיכויים לרבות זיכוי ממס זר.
מהו שיעור המס שיחול במסלול זה?
ההכנסה תמוסה לפי מדרגת המס השולי של הנישום בדגש על ההסבר הבא:
הכנסה מהשכרת מקרקעין בחו"ל נחשבת כהכנסה פאסיבית, על כן מדרגות המס הינן לפי מדרגות המס שאינן מיגיעה אישית. שימו לב, יחידים שמלאו להם גיל 60, יהנו ממדרגות מס נמוכות יותר בהכנסה פאסיבית זאת ויהנו ממדרגות המס על הכנסה שכן מיגיעה אישית.
2. שיעור מס 15% סופי – בהתאם לסעיף 122א לפקודת מס הכנסה
יחיד שהפיק הכנסה מהשכרת מקרקעין בחו"ל יכול לשלם על הכנסה זו 15% במקום המסלול של שיעור המס השולי. יחד עם זאת, יש לשים לב לדגשים הבאים:
א. ההכנסה אינה מעסק.
ב. רק הוצאות פחת (בלבד!) יוכרו כהוצאה כנגד הכנסה מהנכס.
משום שמדובר בשיעור מס סופי, אין זכאות לפטור על הכנסה זו, אין להפחית את הזיכויים מהמס המחושב ואין לקזז הפסדים כנגד הכנסה זו.
איזה מסלול מיסוי להשכרת דירה בחו"ל כדאי לבחור?
התשובה משתנה בין אדם לאדם, תלויה בגילכם, ההוצאות שלכם, גובה ההכנסות שלכם ועוד. כדי להגיע לחישוב המס האופטימלי מבחינתכם, מוזמנים ליצור קשר ונייעץ לכם באופן פרטני.
לעוד פרטים אתם מוזמנים ליצור קשר או להשאיר פרטים למטה.