אם אתם עצמאים, ייתכן ומס הכנסה ידרוש מכם למלא טופס הצהרת הון. הצהרה על ההון היא טופס הבוחן כמה אתם שווים מבחינה הון עצמי, רשויות המס בוחנות את היקף הנכסים וההתחייבויות שלכם. מטרת הצהרת ההון היא לסייע לרשויות המס לזהות הכנסות שלא דווחו בדוחות השנתיים. הצהרת הון מעניקה תמונה מלאה לרשויות המס על ההון של מגיש ההצהרה.
טופס של רשויות המס שהן שולחות לנישומים כדי שימלאו את הטופס וישלחו בחזרה, מילוי הטופס מעניק תמונת מצב להון העצמי של הנישום (הממלא) לתאריך מסויים.
מס הכנסה יכול לבקש מכל אחד למלא הצהרה על ההון. בהתאם לסעיף 135(1)(א) לפקודת מס הכנסה, פקיד השומה רשאי לדרוש מכל אדם למלא.
כאמור למעלה, מטרת העל היא לעזור לרשויות המס לזהות הכנסות שלא דווחו. יחד עם זאת, ניתן לגלות מידע רב על המגיש הצהרה על ההון, אפשר להעריך כמה אדם צריך להיות 'שווה' ואם ימצאו אי התאמה או חוסר הגיון אז רשויות המס יכולות לנקוט בצעדים שונים ולשאול שאלות.
בדרך כלל הדרישה למלא הינה כלפי בעלי עסק עצמאי ובתדירות של אחת לכמה שנים. למרות זאת, לא רק עצמאים נדרשים להגיש הצהרות הון אלא גם שכירים יכולים להידרש. לרוב, אם שכיר ידרש להגיש הצהרת על ההון אז ככל הנראה מדובר בשכירים המשתכרים גבוה/ בבעלותם עסק/ היו בעבר בעלי עסק/ עשו רכישות גדולות של נכסים.
כאמור לעיל, ההצהרה צריכה להכיל את כל הנכסים, ההון וההתחייבויות שלכם. הצהרת ההון מחולקת לשני חלקים:
תחת החלק הזה ישנם מספר סעיפים עיקריים:
תחת החלק הזה ישנם מספר סעיפים עיקריים:
כל המסמכים שעליהם מבוססת הצהרת ההון, לפי הפירוט הבא: אישורי יתרות, חשבוניות רכישה, צוואה על ירושה שהתקבלה, טופס פחת ואחרים. מסמכים שלא קשורים לעסק, למשל: אישורי יתרות מבנקים וקופות גמל, פדיון של תכניות חיסכון ואחרים. כמובן שיש להוסיף מסמכים רלוונטיים נוספים במידת הצורך.
זה אכן אפשרי, אך עם זאת זה עלול להסתבך ואתם עלולים לעשות טעויות שיגרמו לכם לנזק. קחו בחשבון שככל שיהיה לכם פחות רכוש והתחייבויות כך רמת הקושי במילוי הטופס תהיה קלה יותר והסיכוי לטעות נמוך יותר, אותו הדבר הפוך. לכל אחד השיקולים שלו ולכן זוהי לא תשובה של שחור לבן.
משרדנו, סימון ראיית חשבון וייעוץ כלכלי מגישה הצהרות הון כבר מעל 30 שנים החל מנישומים עם מעט רכוש ועד לנישומים בעלי רכוש רב. אתם מוזמנים ליצור קשר על מנת שנוכל לסייע לכם להגיש את הצהרת ההון.